Verhuren onder leegstandsweg

Alles wat u moet weten over verhuren onder leegstandswet
Staat uw woning te koop maar is deze nog niet verkocht? U kunt overwegen uw woning te verhuren op basis van de leegstandswet. Op deze manier kunt uw woning in de verkoop laten staan en tegelijkertijd verhuren. Op deze site vindt u alle informatie over hoe u dat het beste kunt aanpakken. Zo kunt u uw voormalige woning verhuren, totdat er een koper is voor de woning.

Geen tijdverlies
Het voordeel is dat u geen tijd verliest met de verkoop en de bezichtigingen gewoon kunnen plaatsvinden. De huurder bouwt hierbij geen woonrechten op, zodat u de woning ook daadwerkelijk kunt verkopen terwijl er een huurder in woont. Op deze manier kunt u bovendien dubbele woonlasten voorkomen, wat deze manier van verhuren financieel extra aantrekkelijk maakt.

Hoe te regelen
Om uw woning te kunnen verhuren onder de leegstandswet heeft u een vergunning nodig van de gemeente waar de woning is gesitueerd. Voor het verkrijgen van deze vergunning stelt de gemeente wel enkele voorwaarden. Via de gemeente kunt u gemakkelijk te weten komen welke voorwaarden er voor uw situatie gelden.

Altijd beschikbaar
Om na te gaan of u voor deze vergunning in aanmerking komt, kunt u contact met ons opnemen. Ook voor andere vragen omtrent de verhuur van uw woning kunt u te allen tijde bij ons terecht voor alle informatie. Op de site vindt u alle informatie over deze manier van verhuren, maar ook over de wijze waarop wij de woning in de belangstelling brengen bij ons grote klantenbestand.